Hur får man tag i en snowskate?

Det vanligaste sättet att få tag i en snowskate är att beställa den online från en återförsäljare eller direkt från tillverkaren. Få markbutiker i Sverige säljer alpina snowskates(double deck, powsurf etc.) men single deck snowskates kan dyka upp i de flesta skatebutiker när vintern nalkas.

Om du vill testa att åka alpin snowskate innan du beställer en kan du gå med i Facebook-gruppen snowskate sweden!. Där kan det finnas medlemmar som lånar ut brädor efter överenskommelse. Ingen skidort i Sverige har ännu någon uthyrning av snowskate.

Tillverkare

Här har vi listat större delen av världens snowskatetillverkare. De flesta har sin bas i USA.

Double deck snowskates och Powderskates
Single deck snowskates
Powsurfs
Double deck/single deck Hybrid
Övrigt

Onlinebutiker

Här nämner vi några av de återförsäljare av snowskates som finns inom och strax utanför Sveriges gränser.

Inlandet.se är en onlinebutik för brädsport som säljer Lib Tech och Jones double decks. De har även markbutiker i Östersund och Åre.

Boardlife.se är en onlinebutik för brädsport som säljer Hovland och Ambition single decks samt Hovland och Harfang double decks. De har även en markbutik i Jönköping.

Standtall.se är en onlinebutik för brädsport som säljer Ambition single decks och powsurfs från Burton och Nitro. De har även en markbutik i Göteborg.

Nordicskateboardsupply.se är en onlinebutik för brädsport med bas i Stockholm som säljer Ambition single decks.

Skatepro.se är en onlinebutik för brädsport som säljer Ambition single decks. De har även en markbutik i Söften utanför Århus i Danmark.

Annons
%d bloggare gillar detta: